Üks meri korraga: südikas eestlane tegi jalgrattal tiiru ümber Läänemere

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemere ringil Margus Tali Kroonlinnas Lydia Koidula mälestustahvli ees.
Läänemere ringil Margus Tali Kroonlinnas Lydia Koidula mälestustahvli ees. Foto: Margus Tali

Eestlasest matkasell Margus Tali jõudis just tagasi 7000-kilomeetriselt teekonnalt ümber Läänemere. Margus on pikki jalgrattasõite ennegi ette võtnud, kuid varasem rekord jääb palju lühemaks – kaheteist päevaga läbis ta Saksamaal ja Hollandis 900 kilomeetrit.

Ümber Läänemere pedaalimise idee tekkis tal eelmisel aastal Eesti vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamisele mõeldes. «Nii tuli mõte, et võiks sõita, Eesti lipp uhkelt jalgrattal lehvimas, ümber Läänemere. Kuulutaks naabrite juures ka, et meil on oluline juubel. Nii see läks,» selgitas ta. Eesti juubelist ei teatud paljudes lähiümbruse riikides midagi ning mitmes Saksamaa ja Rootsi paigas ei tuntud ära isegi Eesti lippu, nii et sõit läks asja ette. Margus nentis aga, et rohkem tunti võõrsil huvi siiski tema reisi kui Eesti ja meie uhke juubeli vastu.

«Enne matka arvasin, et üksinda teel olles on piisavalt aega mõelda oma edasiste tegemiste peale. Tegelikult mõtled matkal enamasti sellele, mida põnevat teel vaadata on, kuhu õhtuks laagrisse minna ja mida süüa. Tulevikul ei ole sel ajal tähtsust, elad vaid hetkes ja päevas,» kirjeldas ta üksi reisimise kogemust. Ta lisas, et selline rändamine tekitab vabadustunde, sest homse ega järgmise kuu pärast muretsema ei pea. «Tuleb see, mis tulema peab. Eemalolek puhastab mõtteid, annab uut hingamist ja energiat,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles