Eestlaste seas populaarne puhkusesaar on hädas fekaalireostusega (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: ENRIQUE CALVO / REUTERS/ Scanpix

Armastatud puhkusesihtkohas Mallorcal leidsid turistid kauni ranna asemel eest fekaalireostuse ja kohutava haisu.

Mallorcat külastanud turistid märkasid reostust saare ühe populaarseima turismiatraktsiooni, 13. sajandist pärit katedraali lähistel vees, kirjutas The Sun.

Mitmed välismaalased kurtsid Hispaania meediaväljaandes Cronicabalear, et meri «haises uriini järele» ja «ajas iiveldama.»

Ühe kohaliku elaniku sõnul on reostus olnud probleemiks aastaid, kuid saar pole kunagi olnud nii räpane kui praegu. Teise sõnul on tänavatele minek suisa vastikust tekitav.

Randade veekvaliteet Mallorcal on sedavõrd halb, et populaarsed Can Pere Antoni ja Ciutat Jardí rannad suleti pärast veeproovide võtmist.

Palma volikogu andmetel tekkis reostus peatänavatel oleva kanalisatsioonitoru lekkest. Baleaaride valitsuse president Francina Armengol tunnistas, et reostusega on probleeme ning et selle parandamiseks on plaanis kulutada 30 miljonit eurot. 

Palma linnapea Antoni Noguera on aga juba varasemalt kirjutanud nii kohalikele kui ka turistidele avaliku kirja, kus ta selgitas, et linnavalitsus «päris» probleemi eelmiselt administratsioonilt, kes olevat seda varjanud. Noguera sõnul ei avaldatud varasemalt kunagi infot lekete kohta ning rannad hoiti avatuna, hoolimata potentsiaalsest ohust tervisele.

Linnapea sõnul oli 2012. aastal 14 reovee lekke juhtumit, millest ei teatatud kedagi. 2013. aastal oli lekkeid seitse ning 2014. aastal 11. Saare veepuhastusjaam on aga 40 aastat vana ning põhimõtteliselt iganenud.

Baleaaride Ühendatud Vasakpartei andmetel hoiatasid nad vajadusest Palma veepuhastussüsteemi uuendamise järele juba aasta tagasi, enne seda kui lekkeprobleemid muutusid tavapäraseks.

Rühmituse sõnul «põhjustaks sellised lekked hoomamatu magnituudiga ökoloogilise katastroofi» ning annaks Palma turismile kehva maine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles