Galerii: Kreeka rand mattus üleöö hiiglaslikesse ämblikuvõrkudesse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aitoliko saarekese rannas olevad taimed mattusid üleöö paksu ämblikuvõrku, kuna putukatel on paaritumishooaeg.

Arahnofoobikute ehk ämblikukartjate jaoks on Kreekas asuva Aitoliko saare rand muutunud tõeliseks õudusunenäoks, kuna 300 meetri ulatuses on terve piirkond kaetud tihedate ämblikuvõrkudega, kirjutas The Guardian.

Võrkute ehitajateks on ämblikuliik nimega tetragnatha genus, kes on tuntud oma pikliku keha poolest ka kui veninud ämblik. Ämblikukartjate lohutuseks ei kujuta see liik mingitki ohtu.

«Need ämblikud ei ole inimestele ohtlikud ega põhjusta mingit kahju,» selgitas molekulaarbioloog Maria Chatzaki. Ta lisas, et see hooajaline nähtus on tingitud ämblikute paaritumisajast ning kuna sel aastal oli rohkem sääski, on see loonud ideaalsed tingimused ka ämblike plahvatuslikuks kasvuks.

Chatzaki sõnul kasutavad ämblikud neid tingimusi ära ning võib suisa öelda, et nad pidutsevad. Ta lisas, et nad paarituvad ja loovad terve uue põlvkonna. Viimati võis sellist nähtust kohata 2003. aastal ning Chatzaki kinnitas, et peagi ämblikud surevad, nende võrk laguneb ning taimestik jääb kahjustusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles