Turismiliidud annavad neljapäeval esmakordselt üle kõrged turismiauhinnad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismigalal hakatakse jagama Eesti turismimaailma "oscareid". Foto on illustratiivne.
Turismigalal hakatakse jagama Eesti turismimaailma "oscareid". Foto on illustratiivne. Foto: Carlo allegri / Reuters/Scanpix

Eesti turismiga seotud erialaliidud ja EASi turismiarenduskeskus (Visit Estonia) annavad tänavusel turismikonverentsil esmakordselt välja kõrged turismiauhinnad silmapaistvatele inimestele ja organisatsioonidele, kes on panustanud oma igapäevatööga Eesti turismi edendamisse ning teinud Eesti maailmas laiemalt tuntuks.

Laureaadid kuulutatakse välja ning auhinnad antakse üle 27. septembril pidulikul galal Estonia kontserdisaalis.

EASi turismiarenduskeskuse, Eesti Turismifirmade Liidu, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, Eesti Konverentsibüroo, Eesti Spaaliidu, Eesti Maaturismi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajatest koosnev žürii annab välja auhinnad Turismisaadiku, Konverentsisaadiku, Piirkondliku Turismitähe, Turismivirtuoosi, Reisiguru ning Visit Estonia turundustähe kategooriates.

EASi turismiarenduskeskuse projektijuhi Kristiina Talisaineni sõnul soovivad Eesti turismiasjalised auhindadega tunnustada neid, kelle töö on tublisti kaasa aidanud sellele, et turismist on kujunenud Eesti üks tähtsamaid majandusharusid.

«Näiteks tänavune Turismisaadiku laureaat on leidnud maailma meedias ära märkimist viimase kuu jooksul rohkem kui tuhandel korral, Konverentsisaadik on aidanud Eestisse tuua mitmeid tipptasemel rahvusvahelisi konverentse ning Reisiguru viinud teadmist Eestist kui huvitavast ja ainulaadsest turismisihtkohast laiali sadadesse riikidesse,» iseloomustas Talisainen auhindade saajaid. «Nende inimeste ja organisatsioonide panus on Eesti turismi arendamisse hindamatu.»

Eesti Turismifirmade Liidu presidendi Merike Halliku sõnul on 27. septembril ehk rahvusvahelisel turismipäeval sobilik tänada neid, kes ei pea ise olema otseselt turismiga seotud, ent kelle entusiasm ning kirg Eesti turismi arendada aitab.

«Eesti turism on olnud viimastel aastatel kasvufaasis, kuid jätkusuutlikku tulevikku silmas pidades tuleb just praegu kõik võimalused targalt ära kasutada, et meelitada Eestisse uusi turiste nii meie traditsioonilistest sihtriikidest nagu Soome, Venemaa ja Läti, kui ka kaugematelt turgudelt, näiteks Aasiast. Seda tööd aitavad hästi teha ka tänavused auhinnasaajad,» selgitas Hallik.

EV100 pidulik turismiauhindade gala toimub Estonia kontserdisaalis 27. septembri õhtul pärast iga-aastast turismikonverentsi, mille teema on tänavu «Digitaalne suitsusaun?».

«Eesti Vabariik on sada aastat vana ning seetõttu küsime tänavusel turismikonverentsil endilt, et kas oleme jõudnud sellisesse tulevikku, nagu tahtsime ning milline on Eesti lugu ja visioon,» ütles Talisainen.

«Visit Estonia on Eestisse kutsunud mitmed rahvusvahelised tippesinejad, kes aitavad neid teemasid lahata ning pakuvad vaadet sellest, milline turismimaa Eesti väljastpoolt paistab,» lisas ta.

Turismikonverentsil jagab mõtteid tulevikust futuroloog Magnus Lindkvist Rootsist, lugude jutustamisest kui brändiehituse peamisest alustalast räägib TV- ja filmistsenaariumite loomise juures olnud kastist-välja-mõtleja dr James McCabe Iirimaalt ning elamuste disainimisest ja tarkadest sihtkohtadest alati Berliini ITB rahvusvahelise turismikonverentsi saale täitev kirjanik ja arvamusliider Doug Lansky. 

Lisaks tuleb juttu Eesti transpordiväljavaadetest ja visioonist ehk kas Eesti turism jääb muudkui edasikihutavast tehnoloogiast maha või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles