Uuring: puhkusel olles veedame pildistades jahmatava arvu tunde

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Richard Gray / EMPICS Entertainment/ Scanpix

Vähesed hoiavad reisirõõmud vaid endale. Enamikel inimestel on kombeks puhkusel olles ka palju pilte teha ning säravamad tabamused siis hiljem sotsiaalmeediasse postitada. Hiljutise uuringu kohaselt napsab see puhkusest keskmiselt 22 tundi ja 36 minutit.

Hiljutise uuringu kohaselt kulub üheksapäevasel reisil ideaalsete puhkusefotode klõpsimisele kokku pea terve ööpäev. Tõsi, selle aja hulka on sisse arvestatud lisaks õige nurga leidmisele ja poseerimisele ka fotode töötlemine ja internetti üles laadimine, kirjutas Metro.co.uk.

Uuringu viis läbi Rahvusvaheline Valuutavahetus (ICE) ning kuigi keskenduti briti puhkajatele, on reisil olles fotode klõpsimine valdavaks ka teiste rahvaste seas. 

Keskmine britt kulutab ühe «ideaalse» foto saamisele seitse minutit ja 12 sekundit ning puhkusel pildistatakse enamast ligi 21 fotot päevas. Uuringu läbiviijate andmetel tähendab ühe ilusa foto saamine tihti kuni 13 võtet, millest ainult üks on nii, nagu pildistaja soovib. Seejärel kulub ligi viis ja pool minutit foto töötlemisele ja pildiallkirja mõtlemisele.

Lisaks pildistamise vajadusele, on puhkusel käijad hakanud üha rohkem valima oma tegevusi ning külastuspaiku selle järgi, mida nad sotsiaalmeedias näinud on. Üks viiest vastanutest kinnitas, et valib reisisihtkoha selle järgi, mida ta veebis näinud on.

Paljud väitsid ka, et valivad restorani selle järgi, kas seal saab teha ilusa foto või ei, mis tähendab, et hetke nautimise asemel keskendutakse hoopis oma jälgijatele meelepäraseks olemisele. Kogu see pühendumus fotode klõpsimisele tegevat uuringu läbiviijate hinnangul meile aga rohkem kahju kui kasu, kuna see tekitab stressi. Puhkuse ajal on aga just stress ja rutiin see, millest enamik üritab põgeneda. Üle neljandiku 18-24-aastaseid lähevad väidetavalt paanikasse, kui nende puhkusefotod ei saa sotsiaalmeedias piisavalt tähelepanu.

ICE peadirektor Louis Bridger sõnul lähevad britid ideaalsete puhkusefotode tegemisel ekstreemsustesse, mida tõestab see, et oma väärtuslikust puhkuse ajast kulutatakse peaaegu terve ööpäev. 

«Meie sõnum neile, kes muretsevad selle pärast, mida teised neist arvavad on, et nad tõesti ei peaks [muretsema]. Me oleme alati ise omaenda karmimad kriitikud ja päeva lõpuks on oluline oma aja nautimine ning mälestuste jäädvustamine,» sõnas Bridger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles