Hardi Volmer kahtlustas Kuubal, et ta tütar on röövitud

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Volmer
Hardi Volmer Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

«Mul rööviti Havannas tütar,» muljetas laupäevasel Kuuba-teemalisel reisihommikul filmimees ja poliitik Hardi Volmer enda ja oma 21-aastase tütre hiljutise reisi kohta. 

«Nii-öelda rööviti! Tulime õhtul hilja vastu ööd vanalinna oma casa'sse. Taksos olnud kaks noormeest sõitsid ühtäkki koos tüdrukuga minema... Esiotsa ei saanud ma magada. Millal piiga tagasi tuleb, kui üldse? Äkki küsitakse lunaraha? Igasugused õudusstsenaariumid hakkasid vormistuma. Vastu hommikut tuli tütar tagasi, rõõmus ja rahul, ja uskuge või mitte, talle tehti kõik välja, ööklubi piletid, joogid, kutsuti ka teiseks päevaks...»

Kuuba-teemalisel reisihommikul tõdesid kõik osalised, et Kuuba on uskumatult turvaline maa, unikaalne Ladina-Ameerika kogemus. kus võib ka kell kolm öösel üksinda kalli fotokaameraga ringi seigelda.  Suurim probleem Kuubasse reisides on hoopis see, et pangakaardid ei tööta. «Meie rühm sai hakkama, sest üks meie rühma liige oli kotti unustanud 2000 eurot sularaha. Me kõik laenasime ta käest,» kirjeldab Estraveli turundusjuht Airi Ilisson-Cruz.

Samuti tasub meeles pidada, et internet ei ole Kuubas inimõigus. «Ma ei tea, millal ma viimati olin kaks nädalat järjest ilma võrguta? Vist oli kuuendas klassis?» edastab eestlaste muljeid Kuubasse seljakotireise korraldav «Reispassi» saatejuht Ivo Tšetörkin ja jätkab: «Soe vesi ei ole Kuubas inimõigus, veesurve ei ole inimõigus...» See-eest kuulub inimõiguste hulka näiteks odav rumm.

Milliste rehade otsa Kuubas mitte astuda, mida tänavalt ei tasu osta (ja mida tasub)? Vaata videot «Minu Kuuba» raamatu esmaesitlusest: 

Reisihommikuga Kuubale! Rain Urbsalu “Minu Kuuba” esmaesitlus. Kuubast muljetavad ka Ivo Tšetrõtkin, Hardi Volmer ja Airi Ilisson-Cruz

Posted by Rahva Raamat on Saturday, 29 September 2018
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles