Viisaankeeti täites väikese vea teinud turist sai terrorismikahtluse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Sysoyev Grigory / COVI/ Scanpix

Ameerika Ühendriikidesse reisides tuleb täita põhjalik viisaankeet, kus küsitakse muuhulgas ka seda, kas ankeedi täitja plaanib või on kunagi korda saatnud terrorismiaktsioone. Inglane Mandie Stevenson vajutas kogemata «jah» ning sai koheselt kahtluse terrorismis.

29-aastane inglane Mandie Stevenson plaanis reisida New Yorki ning pidi selleks USA viisa tegema, kirjutas news.com.au.

Stevenson täitis viisaankeedi ning kuidagi juhtus nii, et terrorismi kohta käivale küsimusele «Kas sa plaanid või oled olnud tegev terroristlikes tegevustes, spionaažis, saboteerimises või genotsiidis?» vastas ta ekslikult jaatavalt. 

«Alguses arvasin, et see on halb uni, aga siis mõistsin, millega ma olen hakkama saanud,» selgitas Stevenson. Ta kirjeldas, et apsakas juhtus viisaankeeti veebis täites. «Ma arvan, et ma vajutasin «ei,» aga siis ma kerisin lehekülje alla, et vajutada «kinnita,» aga selle käigus nihkus linnuke koha pealt ära,» sõnas ta ja lisas, et see on vähemalt see, mida ta ise usub.

«Paljud on küsinud, et kuidas kirevase päralt ma võisin sellega eksida, aga minu jaoks juhtus see väga lihtsalt,» selgitas Stevenson.

Et oma viga parandada, pidi Stevenson käima mitmel korral USA saatkonnas selgitusi andmas, enne kui talle lõpuks viisa siiski väljastati. Mitmed intervjuud ja kohtumiste kokkuleppimine läks Stevensonile maksma 416 dollarit (ligi 360 eurot) ning lisaks sellele pidi ta ostma uued lennupiletid ning muutma oma hotellide broneeringuid. Kui kuupäevade muutmine ei tundugi ehk nii suure probleemina, siis Stevensoni jaoks on aeg väga oluline. Nimelt saab naine parajasti vähiravi ning saab reisida ainult kindlatel ajavahemikel.

«Ma elan 12-nädalastes tsüklites, kuna iga 12 nädala tagant skäneeritakse mind jälle läbi. Ma broneerin oma puhkuse väga kindlatel aegadel ning see New Yorgi reis pidi toimuma enne järgmist uuringut, nii et ootasin seda väga,» sõnas ta. 

«Ma arvasin, et kuna tegemist oli siira eksitusega, on seda lihtne parandada, aga ma arvasin väga valesti,» lisas ta.

Naine soovib kõigile südamele panna, kui oluline on selliste dokumentide hoolikas läbilugemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles