Uuring: enamik inimesi ei suuda hääldada selle Euroopa linna nime (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia linnake Ptuj
Sloveenia linnake Ptuj Foto: Ingram Vitantonio Cicorella / PantherMedia / Scanpix

Kes vähegi on maailmas ringi reisinud, on arvatavasti pidanud tõdema, et mõnda kohanime on keeruline, kui mitte võimatu hääldada. Uuringu kohaselt ei saa enamik inimesi hakkama ei Sloveenia linnakese Ptuj ega ka Islandi vulkaani Eyjafjallajökull hääldamisega.

Kruiiside korraldaja Bolsover Cruise Club viis läbi uuringu, milles selgus, et maailma kõige raskemini hääldatava nimega linn on Sloveenias asuv Ptuj, mille hääldamisega ei saanud hakkama tervelt 92 protsenti osalenutest.

Just inglise keelt kõnelevates riikides kiputakse Ptuj linna nime hääldama kui ptuž, putuuž või puuž, kuid tegelikult hääldub see kui btuii. 

Samuti ei suutnud paljud hääldada Guimarãest (88 protsenti), Rijekat (84 protsenti), Skopjet (80 protsenti) ja Oaxacat (76 protsenti).

Lisaks linnadele uuriti ka keerulise nimega turismiatraktsioone, kohanimesid ja toite, mille hääldamisega välismaalastel raskusi on. Kõige keerulisemaks tunnistati nendes kategooriates Islandi vulkaan Eyjafjallajökull, mida ei suutnud hääldada suisa 98 protsenti inimestest. 

See hääldub kui: ei-ja-fjat-la-jökü-tl

Kas sinul õnnestus õigesti hääldada?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles