Šveitsis saab nüüd rongiga reisida ilma piletita

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SBB rong
SBB rong Foto: ARND WIEGMANN / REUTERS/Scanpix

Šveitsis võeti kasutusele uuenduslik telefonirakendus rongiga reisimiseks. Rakendus arvutab ise kõige soodsama võimaliku piletisumma samal ajal kui reisija rongiga ühest punktist teise liigub.

Kuigi Eestis on rongipiletite ostmine küllaltki mugav, võib välisriikidesse reisides rongijaamast või internetis segadusttekitavates transporditeenuse lehekülgedelt pileti ostmine olla tõeliselt närvesööv. Seda enam, kui tahad otsustada alles rongis olles, millises peatuses täpsemalt maha soovid minna.

Šveitsis saavad nüüd SBB Preview rakenduse kasutajad sõita peatusest peatusesse ja vahetada ronge, ilma, et peaks üldse tüütu piletimajandusega tegelema, kirjutas The Local.

EasyRide (lihtne sõit) teenust proovitakse praegu kõikjal Šveitsi raudteedel ning lisaks sellele ka Zürichi linnasiseses ühistranspordis.

Reisijad logivad end lihtsalt SBB Preview rakendusse sisse, valivad EasyRide ja vajutavad «check in» enne sõidu algust. Sõidu lõppedes tuleb kindlasti vajutada aga «check out,» et lugeda teekond lõppenuks.

Rakendus tuvastab läbitud teekonna ning arvutab välja võimaliku soodsaima piletihinna, mis siis automaatselt kliendi pangakontolt maha võetakse.

Uued kasutajad peaksid kõigepealt registreerima Swisspass konto kasutajaks ning seejärel tasuta rakenduse alla laadima.

«Kui läbitud teekonna hind kujuneb kõrgemaks kui päevapileti hind, siis võetakse sinult väiksem tasu. Kui unustad end sõidu lõpus välja logida, tuletab rakendus sulle meelde, et peaksid enda sõidu lõppenuks registreerima,» seisab Šveitsi riikliku rongioperaatori SBB veebileheküljel.

Praegu on SBB Preview rakenduse EasyRide-funktsioon olnud kasutusel oktoobri algusest ning sellel on juba 250 000 kasutajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles