Video: «igavusest» hinnalise monumendi otsas turninud mees murdis selle pooleks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Uus-Meremaa pealinnas Wellingtonis lõhkus mees nimega Hunter Macdonald kogemata miljon Uus-Meremaa dollarit (üle poole miljoni euro) maksnud kunstiteose, kui ta igavusest selle otsa ronis.

Macdonald selgitas, et tal oli Wellingtoni rannaääres jalutades «üle mõistuse igav», mistõttu otsustas ta kunstiteose otsas võimlemistrikke proovida, kirjutas news.com.au.

 

«Rahvas hakkas kogunema, see ässitas mind edasi. Ma arvan, et nad nautisid vaatemängu,» sõnas mees. Mõned vaatajatest hakkasid mehe «vägitegu» ka filmima ning videost on kuulda posti murdumise hetkel ehmatushüüdeid ja karjatusi.

Macdonald kukkus pärast monumendi purunemist vette ning kui ta vee alt pinnale tuli, oli tal pea verine. Mees viidi tervisekontrolliks haiglasse. 

Macdonaldi sõnul meeldib talle esineda, kuid seekord maksis see talle kätte. «Ma ei kavatsenud iialgi skulptuuri kahjustada,» kinnitas ta.

Uus-Meremaalasest kunstniku Len Lye loodud skulptuur ise kujutab endast nõela kujuga posti ja selle nimeks on Water Whirler (tõlkes vee pööritaja). See oli alates 2016. aastast alates paranduses ja oleks pidanud uuesti avatama vaid mõne nädala pärast. Kui see töötab, siis nõelakujuline post pöörleb ja pritsib vett igas suunas.

Skulptuuri väärtuseks on ligi 300 000 Uus-Meremaa dollarit (ligi 168 000 eurot), kuid linn on kulutanud üle miljoni dollari (üle poole miljoni euro) selle üles seadmiseks.

Wellingtoni linnapea Justin Lesteri sõnul maksab tehtud kahju eest tõenäoliselt linnavolikogu.

«Ideaalis peaks maksma väärteo toimepanija, aga ma kahtlustan, et tal ei ole kindlustust,» selgitas Lester.

Kohaliku politsei andmetel pole mehelt veel ühtegi summat sisse nõutud.

«Ma jään ootama kohtukutset. Politsei võttis kohapeal minu kontaktid,» sõnas Macdonald ja lisas, et ta on nõus tegema mis iganes vajalik, kuna see on parim viis näidata oma kahetsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles