Galerii: Euroopa üht populaarsemat puhkusesaart tabas tulvavesi, kaks turisti on hukkunud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile öösel Hispaani puhkusesaart Mallorcat tabanud veeuputuses on päästeameti teatel hukkunud seitse inimest, kellest kaks on briti turistid.

Kohaliku meedia andmetel on tulvavee tõttu 5-20 inimest endiselt kadunud, vahendas The Guardian.

Kaks briti turisti, kes arvatakse olevat hukkunud, olid parajasti taksos, kui tulvavesi sõidukit tabas. Hetkel ei ole päris selge, kas tegemist on Mallorcal elavate või sinna puhkama tulnud brittidega.
Suurbritannia välisministeeriumi esindaja sõnul on nad juhtumist teadlikud ning uurivad olukorda, kuid midagi kinnitada nad veel ei saa.

«Me oleme Mallorca uputusele reageerinud Hispaania võimudega ühenduses ning küsime neilt pakiliselt iga uut infot,» sõnas esindaja.

Mallorca päästeteenistuse esindaja kinnitusel on seitse inimest, seal hulgas kaks Suurbritannia kodanikku hukkunud. 

«Briti ohvrid reisisid taksoga, mille tulvavesi kaasa kandis. Nende surnukehad leiti sõidukist,» sõnas päästeteenistuse esindaja.

Taksojuht on aga endiselt kadunuks jäänud inimeste hulgas.

Lisaks kahele välismaalasele on hukkunute seas ka Arta linna endine linnapea ning praeguse linnapea Tolo Gili isa Rafel Gili.

Kohalik omavalitsus kutsus kokku päästekoosoleku, et koordineerida päästjate ning appi saadetud sõjaväeüksuste tööd.

Sotsiaalmeedias on mitmed kirjeldanud tulvavett kui mõnda stseeni Piiblist. Sant Lorenci lähistel purskasid jõed üle kallaste ning inimesed jäid oma kodudesse lõksu.

Twitteris ja Facebooki jagatud fotodes ja videodes on näha autosid, mida tulvavesi kaasa veab, samal ajal kui sõidukites on inimesed.

 

Raportite kohaselt vedas vesi mitmed autod ka Colònia de Sant Pere lähistel merre. Sant Lorencist vähem kui 16 kilomeetri kaugusel asuvas Manacori linnas kaotasid paljud inimesed kodud ning varjusid praeguseks spordihalli.

Kohalik ilmateenistus andis välja kõrgeima punase hoiatuse, kuna tugevaid vihmahoogusid võib tulla veelgi. Täna on Mallorcal kõik koolid suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles