Kas sina julgeksid? Peagi saab Titanicu koopiaga üle Atlandi seilata (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Ajaloofännide ja miks mitte ka närvikõdi otsijate rõõmuks saab mõne aasta pärast valmis luksusristluslaeva Titanic koopia nimega Titanic II. Laeva esimene sõit on plaanitud 2022. aastasse, algusega Dubaist. 

Uus Titanicu laev kuulub lõbusõidulaevade ettevõttele Blue Star Line ning esimene luksusreis kestab kaks nädalat, kirjutas Lonely Planet.

Pärast esimest «sisseõnnistamist» sõidab Titanic II Dubaist Suurbritanniasse Southamptoni. Seejärel hakkab laev sõitma suviti regulaarselt Inglismaa ja Ameerika Ühendriikide vahel ning talveperioodil korraldatakse reise eri maailma paikadesse.

Titanic II saab olema niisama luksuslik nagu tema kadunud nimekaim, kuid uuel laeval on loomulikult kõik tänapäevased mugavused ja 21. sajandi tehnoloogia. Samuti on laevas kõige uuemad navigatsiooni- ja turvasüsteemid. 

Kuigi Titanic II ehitamise plaanist teatati juba 2012. aastal, jäi projekt rahaliste piirangute tõttu soiku. Nimelt oli Blue Star Line'i emaettevõttel Mineralogyl käimas vaidlus litsentsitasu üle, kuid nüüd, kui see on lahendatud, jätkub laevaehitustöö taas.

435 miljonit eurot maksev laev mahutab valmis saades 2400 reisijat ja 900 meeskonnaliiget. Titanic II laevas saab olema sama sisustus ja kajutite asetus nagu originaallaevas, kuid turvalisus ja navigatsiooniseadmed on siiski tänapäevased. 

«Laev järgib esialgset teekonda, viies reisijad Southamptonis New Yorki, aga samuti hakkab see ümber maailma sõitma, inspireerides ja võludes inimesi ning tekitades konkurentsitut tähelepanu, intriigi ja müstikat igas sadamas, mida laev külastama hakkab,» sõnas Blue Star Line'i juht Clive Palmer.

Rohkem infot uue Titanicu laeva kohta SIIN.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles