Inglismaal sõitis reisijaid vedanud praam udu tõttu sisse jahile

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uppunud jaht, millest on näha vaid mast
Uppunud jaht, millest on näha vaid mast Foto: PETER NICHOLLS / REUTERS/ Scanpix

Pühapäeva hommikul põrkas reisijaid vedanud praam Inglismaal Wighti saare lähistel kokku mitme jahiga. Üks jahtidest kadus täielikult vee alla, pinnale jäid vaid mastid. Inimesed viga ei saanud.

Pühapäevase praami ja mitme jahi kokkupõrke järel algatati põhjalik päästeoperatsioon, kuna pealtnägijate sõnul kostis sadamast appikarjeid, kirjutas DailyMail.

Praami ja jahi kokkupõrge.
Praami ja jahi kokkupõrge. Foto: PETER NICHOLLS / REUTERS/ Scanpix

The Red Funneli ettevõttele kuulunud praam nimega Red Falcon sõitis paksu udu tõttu Wighti saare lähistel sisse purjejahile. Praami pardal oli 56 inimest, kuid väidetavalt oli jaht kokkupõrke hetkel inimestest tühi. Õnnetus leidis aset ligi 50 meetri kaugusel kaldast.

«Täna peale kella 8-t hommikul sai HM rannikuvalve teate, et Red Falconi praam on paksus udus kokku põrganud vähemalt kahe jahiga, kui ta püüdis Cowesi sadama sissepääsu juures silduda,» seisis mere- ja rannikuvalve ameti teates. 

Mere- ja rannikuvalve ameti andmetel helistati umbes samal ajal ka päästjatele, kus keegi teavitas Cowesi sadamast tulevatest appikarjetest.

Piirkonna kammisid läbi mitu päästepaati, Bembridge'i, Needles'i ja Ventnori merepäästjate meeskonnad. Samuti otsiti võimalikke abivajajaid päästekopteriga, mis pidi paksu udu ja kehva nähtavuse tõttu siiski otsingud jätma. 

Otsingud lõpetati kell 11.30.

«HM rannikuvalve võib kinnitada, et mitte kedagi pole vees ega Cowesi idaosas kadunud. Me saime ühendust inimesega, keda kuuldi appi hüüdmas ning temaga on kõik korras. Ta oli omaenda paadi peal ning hüüdis appi, et proovide praamijuhi tähelepanu saada,» seisis rannikuvalve teates.

Red Funneli ettevõtte esindaja kinnitas, et nende praam põrkas Southamptonist Ida-Cowesisse tulles kokku mitme väiksema jahiga, kui praam üritas siseneda Cowesi sadamasse.

«Praam (Red Falcon) on hetkel maismaal, kuid on endiselt veekindel ning ükski pardal olnud 40 reisijatest ei saanud viga,» teatas esindaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles