Indoneesias kukkus merre reisilennuk, pardal oli 189 inimest

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul kohaliku aja järgi kell 6.33 kukkus Indoneesia pealinna Jakarta lähistel merre reisilennuk 189 inimesega pardal. Praegu käivad päästetööd võimalike ellujäänute leidmiseks.

Lion Airi lennuk kukkus merre Jakarta linnast põhja pool, veidi aega pärast õhkutõusu, kirjutas The Guardian.

Tegemist oli Indoneesia siselennuga ning lennuk oli teel Jakartast Pangkal Pinangi linna Bangka saarel. Lennukiga kadus kontakt 13 minutit pärast õhkutõusu ehk kell 6.33. Enne õnnetust palus piloot lennuliikluskontrollilt luba Jakarta lähedal asuvasse Soekarno Hatta lennujaama tagasi pöörduda. «Kontrollkeskus andis loa, kuid siis kadus kontakt,» kinnitas Indoneesia lennuameti esindaja Yohanes Sirait. 

Praegu ei ole ellujäänutest andmeid, kuid murest murtud lennukis olijate lähedased on kogunenud Depati Amiri lennujaama uudiseid ootama.

Indoneesia kriisikeskuse pressiesindaja Sutopo Purwo Nugroho jagas fotosid ja videot õnnetuse toimumispaiga lähistel vee peal hulpivast õlist ja tõenäoliselt lennukist pärinevatest esemetest.

Päästjad on leidnud nii lennuki juppe kui ka reisijate isiklikke esemeid nagu näiteks mobiiltelefone.

Pardal oli lisaks tavareisijatele ka 20 Indoneesia rahandusministeeriumi töötajat. 

Õnnetusse sattunud Lion Airi lennuk oli Boeing 737 MAX 8, mis tuli turule alles 2017. aastal. Lion Air ostis lennuki kolm kuud tagasi.

Lion Airi tegevjuhi Edward Siraiti sõnul esines õnnetusse sattunud lennukil «tehniline rike», kuid mis täpsemalt juhtus, on endiselt teadmata. 

«See lennuk lendas enne Denpasarist Jakartale. Teatati tehnilisest probleemist, mis lahendati vastavalt ettenähtud protseduuridele,» selgitas Sirait.

Siraiti sõnul on Lion Airil 11 sama mudeli lennukit, mis õnnetussegi sattus ning mitte ühelgi teisel pole sarnast probleemi esinenud. Sellegipoolest ei plaani Lion Air Siraiti sõnul ülejäänud MAX 8 lennukitega lendamist katkestada. 

Austraalia valitsus teatas, et enne kui on teada õnnetuse põhjus, ei tohi nende riigitöötajad Lion Airi lende kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles