Indoneesias elanud eestlane: õnnetusse sattunud Lion Airi lennufirmal oli pidevalt turvaprobleeme (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silver Meikar

Eile varahommikul kukkus Indoneesias Jakarta lähistel alla kohaliku lennufirma Lion Airi reisilennuk, kõik pardal olnud 189 inimest hukkusid. Praegu Indoneesias reisiv kultuuriministri nõunik Silver Meikar ja Indoneesias elanud ja sellest raamatu kirjutanud Berit Renser lendasid mõni päev tagasi sama lennufirma lennukiga ning nende sõnul ongi Lion Air probleemne lennufirma.

Eile jagas Silver Meikar oma Facebooki kontol fotot Lion Airi lennukiga, millega nad Beritiga kümme päeva tagasi lendasid. Meikari sõnul kuulsid nad õnnetusest esimesena hoopis Eesti meediakanalitest ning alles siis märkasid uudiseid ka kohalikus meedias.

Seda, et Lion Airi näol on tegemist turvalisuse poolest küllaltki kahtlase lennufirmaga, on märkinud Berit juba oma 2017. aastal välja antud raamatus «Minu Indoneesia», kus ta on pühendanud terve lehekülje Lion Airi lennufirmale:

Istusime lõpuks lennukis Kalimantanile. See oli kohalik firma Lion Air. Toosama, mille lennuk oli Balil maandumisraja asemel merre sõitnud, ja sama, mis Sulawesil lehmale otsa lendas. Polnud siis ime, et peale ohutusnõuete kaardi leidus istmesahtlis palvuskaart. Õnneliku saabumise eest sai palvetada olenevalt oma usutunnistusest.

«Armuline jumal, kes sa oled meile andnud tahte ja oskuse selle õhusõiduki kasutamiseks, ilma sinuta oleme abitud». – islam

«Ammu aega tagasi päästsid sa Iisraeli lapsed, kes ületasid mere kuivade jalgadega. Me palume sind, õnnista meid ohutu reisi ja hea ilmaga.» - katoliiklus

«Shang Ti, ülim jumal. Palun juhenda kogu lennukimeeskonda. Et nad saaksid teha oma tööd Sinu juhatuse järgi.» - konfutsianism

Palved vist aitasid, sest viis päeva planeeritust hiljem maandusime lõpuks Banjarmasinis, Lõuna-Kalimantani pealinnas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles