Imeline pühadeaeg läheneb: kaheksa parimat Euroopa jõuluturgu sel aastal

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikimedia Commons

Maagiline advendiaeg on peagi käes. The Daily Mail on sel puhul kokku pannud nimekirja Euroopa parimatest jõuluturgudest, kus saab jõulurõõmu nautida ja omapäraseid kingitusi osta.

Krakow, Poola

Krakowi jõulutrall toimub 13. sajandist pärineval turuväljakul, kus jõulumeeleolu aitavad üleval hoida koorimuusika ja hobukaarikusõidud.

Millal: 30.11–26.12.2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beth Harrow (@bethharrow) on

Strasbourg, Prantsusmaa

Kirde-Prantsusmaal asuv Strasbourg pakub vaid parimaid jõulumaitseid: bretzel (vesikringel), foie gras (hanemaksapasteet), hapukapsas ja tarte flambée (Elsassist pärit kuulus pirukas).

Millal: 24.11–30.12.2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HECT India (@hectindia) on

York, Inglismaa

Yorki keskaegsed tänavad, mida ümbritseb 13. sajandist pärinev müür, levitavad jõuluhõngu juba kaugelt. Turult võib leida kõige fantaasiarikkamaid kingitusi, alustades käsitöönukkudest lõpetades viikingisarvedega, millest saab juua.

Millal: 15.11–23.12.2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ l a u r e n. (@lauren.1989) on

Stockholm, Rootsi

Jõuluhooajal vudib Stocholmi vanalinnas Gamla Stanis ringi palju päkapikumütsides tegelasi, kes pakuvad sulle külma peletamiseks maitsvaid roogi. Maitsemeeli paitavad lussekatter (safranisaiakesed), glögi ja gulp (põhjapõdraliha, mida serveeritakse koos mandlikartulitega).

Millal: 24.11–23.12.2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CheapAir.com (@cheapair) on

Firenze, Itaalia

Firenzes kohtuvad jõuluhooajal itaalia ja saksa kultuur: linna keskväljak transformeerub otsekui imeväel Saksamaa jõuluturuks. Turult leiad siiski nii itaalia- kui saksapäraseid meeneid ja suupisteid.

Millal: 28.11–20.12.2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by brenda liu ? 刘云莹 (@brendiliu) on

Nürnberg, Saksamaa

Tunneta tõelist jõulurõõmu ajaloolisel Hauptmarkti väljakul, kus sinu asendamatuteks kaaslasteks on rummiga maitsestatud hõõgvein ning vürtsikad piparkoogimäed.

Millal: 30.11–24.12.2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? Collette (@gocollette) on

Basel, Šveits

Baseli jõuluturg on üks tuntumaid Šveitsi turismiatraktsioone, kus lapsi ootab tõeline muinasjutumets. Koos päkapikkudega saab muidugi ka jõuluehteid ja küünlaid valmistada.

Millal: 22.11–23.12.2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 김영옥 Youngok Kim (@amy_youngok) on

Tallinn, Eesti

Jõulukuusk on Tallinna Raekoja platsi ehtinud juba alates 1441. aastast. Jõulupuu ümber moodustub tähekujuline turg, kust ei puudu loomulikult ka jõuluvana, kes võtab lapsi vastu oma õdusas kodus.

Millal: 16.11.2018–07.01.2019

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Estonia (@visitestonia) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles