Lummav video: Eesti matkaentusiast tutvustab Põhja-Eesti parimaid matkaradasid

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maiu Lünekund

Eesti matkaentusiast Maiu Lünekund on teinud Põhja-Eesti parimatest matkaradest meeliülendava video, mis sisaldab nii tuntud pärle kui ka hästi hoitud saladusi.

Maiu peab end kirglikuks loodusesõbraks, kelle eesmärgiks on looduse lähemale toomine nii sise- kui välisturistidele. Jalgsimatkamisega alustas ta juba 2007. aastal ning esialgu oli ikka keegi retkedel kaasas – koolinoored, sõbrad või pereliikmed.

2016. aastal loobus ta enda sõnul mõttest, et matkama minnes peab alati kellegi kaasa organiseerima, sest loodust avastada võib ju ka üksi. Alates sellest hetkest ongi Maiu kas üksi või koos oma koeraga matkanud sadu kilomeetreid ning teinud nendest retkedest kümneid videosid.

Kuna enamasti leiab Eesti looduse ja matkaradade kohta informatsiooni ainult eesti keeles, on Maiu tehtud videod hoopis ingliskeelsed – et ikka rohkem välismaalasi meie looduspärleid avastama jõuaks!

Videos kohtame nii eestlaste poolt juba palavalt armastatud matkaradasid kui ka hästi hoitud saladusi. Ei puudu ka isiklik puudutus: Maiu jagab lahkelt infot selle kohta, kus on kõige paremad pildistamisvõimalused ja kuhu on mõttekas suvel ujuma minna.

Imeliste loodusvaadetega pikitud videos on loomulikult olemas ka kogu vajaminev praktiline teave: matkaradade asukohad, teekondade pikkused, vaatetornide olemasolu ning ratastooli ja lapsekäruga ligipääsetavus.

Head nautimist ja inspiratsiooni kogumist!

Vaata rohkem videosid SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles