Läti 100: lõunanaabrid saavad uhkustada ühe kummitusterohkema paigaga maailmas

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Keith Ruffles / Wikimedia Commons

Lätis, Karostas asub vanglahotell, kus saab öö vangikongis mööda saata, kaaslasteks kummitused.

Karosta vanglahoone ehitati 1990. aastal ning esialgu viidi seal täide sõjaväelaste distsiplinaarkaristusi. Viimased vangide kirjutatud sõnumid pärinevad võrdlemisi hilisest ajast – 1997. aastast, kirjutab Latvia Travel.

Karosta vangla on tunnistatud üheks üllatavaimaks ja ebaharilikuimaks hotelliks maailmas. Uudistada saab vangikonge, kartsa ja näitusi, mis jutustavad nii Teisest maailmasõjast, Nõukogude perioodist kui taasiseseisvumisajast.

Närvikõdi otsijatel on võimalik end vangi rolli asetada ning üks öö ehtsas vangikongis mööda saata. Enne vangi minekut soovitame vanglapuhvetis nautida rammusat lõunasööki, mida serveerivad just kui nõukaajast välja karanud puhvetitädid.

Kas vanglas kummitab ka?

Kuna tegemist on igati sünge kohaga, siis otseloomulikult! Vanglas on täheldatud erinevaid seletamatuid nähtusi – kõmisevad sammud, lambipirnid, mis keeravad end ise lahti, suletud kongide avanemine ja viirastuslike kujude ilmumine koridorides.

Karosta vanglas on käinud kummitusi püüdmas isegi kaasaegselt varustatud tondipüüdjate ühing, kes jõudis lõpuks järeldusele, et Karosta vangla on üks enim kummituste poolt asustatud paiku maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles