Eesti uhkeimat jõulupuud saab imetleda just seal

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Helen Melesk

Pühapäeval, 25. novembril kell 12.00 avatakse Niguliste muuseumis koostöös dekoratsioonifirmaga Shishi suurejooneline jõulukuusk, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Eesti Kunstimuuseumi filiaal Niguliste muuseum kutsub sellega osa saama muinasjutulisest jõuluajast.

Rikkalik jõulukuusk ehib Niguliste muuseumi peasaali juba kolmandat aastat. 2016. aastal üllatas jõulupuu kaunistustega, mis olid inspireeritud Bernt Notke maalist «Surmatants», eelmisel aastal lähtusid hõbedaselt säravad kuuseehted viktoriaanlikest jõulutraditsioonidest. Sel korral on kuusk senisest pidulikum ja kaunistatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks.

Lummava jõulupuu avamine on saanud ilusaks traditsiooniks ja sissejuhatuseks talvisesse pühadeaega. Pidulikkust ja pühademeeleolu loob väärikas keskaegne kirikuhoone uhkete kunstiteostega. Niguliste muuseum ootab kõiki külalisi osa saama publikuprogrammidest ja jõuluüritustest.

Uue programmina alustab eriekskursioon «Jõulud Nigulistes. Kahe keskaegse meistriteose lood». Neljal korral toimuv muuseumispetsialistide juhitud ekskursioon on mõeldud üksikkülastajatele, peredele ja väiksematele sõpruskondadele. Eriekskursioon tutvustab süvendatult kahe Lübecki meistri tuntumaid kunstiteoseid: Hermen Rode Niguliste peaaltari retaablit ja Bernt Notke maali «Surmatants».

Jõulukuusk avatakse koos orelikontserdiga kell 12.00. Jõulupuu auks esineb kell 13.00 piduliku kontsertiga Estonia Seltsi Segakoor. Päeva teises pooles, kell 15.00 ja kell 16.00 on kuuse juures võimalik nautida orelimuusikat jõuluteemalise kavaga.

Avamispäeval on sissepääs muuseumisse eripiletiga hinnaga 100 senti ehk 1 euro. Ehtes jõulukuuske saab imetleda Niguliste muuseumis kuni 9. jaanuarini 2019.

Niguliste muuseumi jõuluprogrammiga saab tutvuda muuseumi koduleheküljel ja Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles