Hea teada: millega peab arvestama, kui soovid oma neljajalgse sõbra reisile kaasa võtta?

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kas see on turvaline? Mida kaasa pakkida? Kuidas lennureis looma jaoks võimalikult mugavaks teha? Need on küsimused, millele pead vastused leidma juba enne reisi algust.

Enne reisi konsulteeri kindlasti loomaarstiga, sest osa loomi ohustavad suuremad riskid, näiteks võivad lühikoonuselistel koeratõugudel lennu ajal hingamisraskused tekkida. Oluline on teada ka seda, et väiksemad lemmikloomad võivad üldjuhul olla lennuki salongis (käsipagasi hulgas), suuremaid aga tohib transportida lennuki pagasiruumis (registreeritud pagasi hulgas). Lemmikloomade eest tuleb maksta lisatasu, vahendab The New York Times.

Sugugi mitte kõik lennujaamad pole lemmikloomasõbralikud, seega tasub eelnevalt selgeks teha, kas lennujaamas on olemas näiteks väike jalutusväljak, kus lemmikloom saab end kergendada. Kindlasti peab loom saama oma vajadusi rahuldada enne lennukipardale suundumist, seega tasub lennujaama saabuda võimalikult vara.

Lemmikloomadele rahustite andmist üldjuhul ei soovitata, kuna need võivad looma füsioloogiale negatiivselt mõjuda. Maiused ja mänguasjad aga rahustavad loomi ja ei oma samal ajal negatiivseid kõrvalmõjusid. Lisaks maiustele ja mänguasjadele tuleb kaasa pakkida taastäidetav veepudel, pehme tekike ja kotikesed väljaheidete jaoks.

Kindlasti tuleks välja selgitada ka nõuded, mille sihtriik on lemmikloomade sisseveo reguleerimiseks kehtestanud, sest erinevates riikides kehtivad erinevad nõuded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles