Ameerikast pärit turistid avaldavad, mis neid Euroopat külastades enim üllatas

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fabrice Michaudeau / PantherMedia / Scanpix

Veebilehel Reddit alustas üks inimene arutelu sellega, et palus Euroopas käinud inimestel kirjutada, mis neid seal oldud ajal enim üllatas. Loe ja saa teada, mida inimesed vastasid.

Redditi kasutaja JadedAdhesiveness jagas ülekutse peale kohe, et teda šokeerisid kohtade avamise ja sulgemise ajad. Ta kirjutas: «Ma olin Itaalias ja läksin pärastlõunal jooksma, seejärel üritasin leida söögikohta, aga kell viis õhtul olid kõik restoranid suletud. Nad kõik sulgevad pärast lõunasööki oma restorani mõneks tunniks ja avavad uuesti õhtusöögi ajaks.»

Kasutaja pumpkinpasties lisas oma kogemuse: «Kui ma õppisin Hispaanias, siis isegi kell kolm päeval olid kohvikud vanemaid inimesi täis. Minu 70-aastane majutaja oli alati kauem väljas kui mina, pidevalt käis ooperis.»

Paljude ameeriklaste jaoks oli šokeeriv asjaolu, et Euroopa linnades on võimalik ringi liigelda ka ilma autota, kirjutab Daily Mail.

Üks kasutaja kirjutas oma kogemusest Londonis, kus ta sai liikuda kõikjale ilma autota. Tema sõnul oli see fantastiline. Ta kiitis ka väga head ühistranspordi süsteemi, mida ei pidavat Ameerika omaga võrreldagi saama.

Ühistransporti Euroopas kiitis ka kasutaja PleaseStepAside, kes kolis aastaks Hispaaniasse. Ta kirjutas: «Ma olin tõsiselt üllatunud, kui korralikult inimesed tänavaid ületavad (kõik kasutavad ülekäiguradasid ja ootavad rohelist tuld) ning uskumatult viisakalt käitutakse ka näiteks ülerahvastatud rongis. Hea töö, Euroopa!»

Ühistransport võib ju tore olla, aga kasutaja ajw596596 sõnul on ise sõites asjalood teised. Ta kirjutas: «Sõites suvel Amalfi Rannikul, ootab surm sind iga nurga taga. Ma vannun, et ma sõitsin vähemalt sada korda peaaegu kuristikust alla.»

Kasutaja IamJustYou leidis, et tema jaoks oli kõige raskem avalikku tualettruumi leida. Ta kirjutas: «Seal kutsutakse seda WC-ks (vesiklosett). Seega kui sa kasutad sõnu, mis on inglise keeles selle kohta levinud, siis sind vaadatakse kivistunud pilguga. Väljaarvatud juhul, kui sa satud inimese otsa, kes oskab inglise keelt.»

Kasutajat jsnoobie275 sõitis rongiga Stanstedi lennujaamast Londoni keskusesse, ega suutnud oma silmi uskuda. Ta kirjutas: «Vaatasin aknast välja ja mõtlesin, et miks siin kõik nii vana on? Millal me jõuame Londoni moodsasse linnaosasse? Reaalselt, sealsed ehitised on püsinud püsti sajandeid.»

Kasutajat himalayanpapayat pani imestama Itaalia restoraniomaniku liigne familiaarsus. Ta kirjutas: «Ma olin koos oma sõbraga, kellel oli süles tema kaheksakuune poeg. Restoraniomanik tuli meiega rääkima ning mõne hetke pärast võttis lapse minu sõbra käte vahelt ära, et teda oma naisele näitama minna. Mehe õigustuseks võin öelda, et tegemist oli tõesti erakordselt armsa beebiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles