Riik, mida turistid pole veel rikkuda suutnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigarit pahvivad ning ajalehte lugevad vanahärrad istumas aknalaual või treppidel on sage vaatepilt. 
Sigarit pahvivad ning ajalehte lugevad vanahärrad istumas aknalaual või treppidel on sage vaatepilt. Foto: Kristiana Põld

Kuuba on ihaldusväärne sihtkoht. Veidi kartsime, et USA ja Kuuba suhete leebumise tõttu on viimastel aastatel ehedust vähemaks jäänud ning turistid jõudnud riigi ära rikkuda. Aga ei, siiani on alles see ehedus, mida piltidelt seni näinud olime. Samas on juba tunda ja märgata, eriti Havannas, et asi muutub. Seega, kes mõtleb, kuhu järgmiseks reisida, valigu Kuuba − varsti ei ole see enam endine.

Reisiseltskond oli meil lausa 13-liikmeline: kaheksa täiskasvanut ning viis last vanuses kolm kuni kümme aastat. Kui keegi nüüd mõtleb, et kindlasti oli väsitav nii suure pundiga ringi liikuda, siis tegelikult oli hoopis väga tore ja vaheldusrikas. Võib-olla on veidi keerulisem leida söögikohas lauda või taksot, aga kuidagi õnnestus meil kõik vägagi valutult. Seda muidugi paljuski tänu Hannesele ja Mardile, kes väga hästi hispaania keelt rääkisid.

Lühidalt Kuubast: Kuuba on vabariik, mille rahvaarv on 11 miljonit, pindala 110 860 km² ja pealinn Havanna. Riigikeel on hispaania keel. Meie lendasime sinna Finnairiga marsruudil Tallinn–Helsingi–Havanna. Lennupiletite hinnad olid meie reisiseltskonnal 650–730 euro vahel, sõltuvalt sellest, kes mis hetkel ostis. Eesti kodanik vajab viisat, mida saab taotleda Kuuba esindusest Helsingis. Lisaks tuleb varuda turistikaart, kehtiv pass, kinnitus majutuse kohta, edasi-tagasipilet ja raha.

Avastamist jätkub

Pealinn Havanna (La Habana) on vaatamisväärsus omaette. Iga tänav, värvilised majad, baaridest kostev muusika, väikesed turud, pargid, spontaanselt tantsima hakkavad kohalikud, treppidel istuvad ja sigarit popsuvad vanamehed, värvikad puuviljaletid. See linn on täis kontraste. Käisime revolutsioonimuuseumis ja Havana Clubi rummimuuseumis, mida kindlasti soovitame. Obisbo tänav on täis väikeseid poekesi, kioskeid, sealt leiab ka väikese turu, kust suveniire osta – hulgi on odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles