Briti uuring paljastas nukra tõe: inimeste eelistatuimaks reisikaaslaseks pole sugugi pere või sõbrad

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Reisifirma Jules Verne korraldas uuringu, kus küsitleti 2000 Suurbritannia täiskasvanut. Uuringu eesmärk oli välja selgitada, kes või mis on inimeste eelistatuim reisikaaslane.

Selgus, et telefon on reisimisel asendamatu kaaslane, selle valis koguni 37 protsenti vastanutest. Vaid 20 protsenti vastanutest valis variandi «pere ja sõbrad», vahendab Mirror.

Sihtkohta jõudes võetakse enamasti kohe välja oma telefon, et sotsiaalmeediale pilk peale visata. Populaarsed tegevused on ka einestamine ja sihtkoha avastamine. Lähedastele helistamise leiame alles neljandalt kohalt.

Kuigi puhkuse ajal kasutatakse telefoni tegelikult vähem kui argipäevadel (tavapärase 122 minuti asemel kontrollitakse telefoni iga 290 minuti järel), ei suuda enamik inimesi oma telefonist siiski loobuda. Telefoni kasutatakse pildistamiseks, asukohtade leidmiseks ja soovituste otsimiseks.

Jules Verne'i tegevdirektori sõnul olid tulemused üllatavad. Kuigi see oli igati ootuspärane, et tehnoloogia mängib inimeste elus suurt rolli, ei osatud siiski oodata, et nii paljud eelistavad telefoni oma perele ja sõpradele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles