7 asja, mida lennusaatjad vihkavad

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bernd Jürgens / PantherMedia / Scanpix

Lennuki personali häirimiseks on nii palju erinevaid viise, kuid need seitse on sellised, mida sa teed tõenäoliselt mõistmata, et need kedagi häirida võiks.

Mis puudutab reisijate käitumist, siis lennusaatjad peavad paljusid asju vaikides taluma. Mõned inimesed käivad neile närvidele rohkem kui teised.

Lennusaatjatelt küsiti, mida saaksid reisijad teha, et nende töö oleks kergem. Samuti uuriti, mis neid pardal kõige enam häirib.

1. Kohvri avamine lennu ajal

Kui teised inimesed peavad püsti seisma, sest sina ei võtnud oma kõrvaklappe, raamatut või kampsunit õigel ajal kohvrist välja, siis ei ole see ainult kaasreisijate jaoks tüütu, vaid ka lennupersonali.

Hoia vajalikke asju enda juures, nii ei vihasta sa kaasreisijaid, ega raiska lennusaatjate aega sellega, et ummistad vahekäiku.

2. Mitme joogi korraga tellimine

«Kui keegi küsib korraga vett, kohvi ja karastusjooki, siis tahaks tal hoogu maha tõmmata. Me peame ometi teenindama tervet lennukit, seega telli üks jook korraga ja me tuleme hiljem sinu juurde tagasi,» ütles lennusaatja Jennifer L.

3. Ebaviisakas käitumine

Ära ignoreeri lennusaatjat kui ta sind tervitab ja arvesta teiste reisijatega.

4. Küsimust, et kas võib istuda esimeses klassis olevale vabale kohale

Lennusaatjatel ei ole õigust sind esimesse klassi üle viia. Kui sa pole varasemalt selle koha eest maksnud või sind pole juba väravas sinna tõstetud, siis jääb see koht tühjaks.

5. Kui tualetis ei lasta vett peale

Lennuki tualetis on ebameeldiv käia, sest see on väga kitsas. Aga kui seal on veel hingemattev hais, sest mõni ei viitsinud vett peale lasta, siis on olukord eriti ebameeldiv.

6. Paljajalu ringi käimist

Lennuki põrandad on räpased! Kaka, pissi, okse, ninaverejooksud – need põrandad on kõike näinud. Kindlasti ei soovita lennusaatjad sul paljajalu tualetti minna, sest seal on samuti väga palju pisikuid. Üldiselt katsu oma jalanõud jalas hoida, kui sa oma kohalt ära liigud.

7. Varasema tellimuseta eritoidu küsimine

Lennuk ei ole täidetud lõpmatute söögivarudega. Tavaliselt on toitu enam-vähem täpselt, et iga reisija vajadused saaksid rahuldatud.

Ja kui sa soovid eritoitu, mis on näiteks laktoosi- või gluteenivaba, siis pead selle enne reisi juba tellima. Kui sinu dieet on väga keeruline, siis tasuks kaasa võtta isiklik toit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles