Just see Eesti maakond valiti Põhjamaade suurimal turismimessil avastamata aardeks

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli seikluskeskus
Kiviõli seikluskeskus Foto: Visit Estonia

Kuigi võiks arvata, et Eesti on soomlaste jaoks ammu avastatud, valiti möödunud nädalal Soomes toimunud Põhjamaade suurimal turismimessil MATKA 2019 Ida-Virumaa üheks maailma kaheteistkümnest avastamata aardeks.

«Ida-Virumaa valimine üheks avastamata aardeks näitab seda, kui palju me veel soomlastele Eesti tutvustamise nimel peame tegutsema. Soomlased tunnevad hästi Tallinna, kuid meie peamine ülesanne on tõsta kogu Eesti kui turismisihtkoha tuntust ja atraktiivsust,» ütles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli.

Ida-Virumaa turismikoordinaatori Kadri Jaloneni sõnul pakub Ida-Virumaa soomlastele hulgaliselt teistsuguseid kogemusi, näiteks kõrge pankrannik, turismis taaskasutust leidnud tööstusalad ning Narva linn. «Eelkõige on see väga hea märk sellest, et Soome turismiprofessionaalid näevad meis potentsiaali. See annab Ida-Viru turismis tegutsevatele ettevõtetele signaali, et meil on võimalik sel Eesti jaoks suurimal turismiturul edu saavutada,» ütles Jalonen.

Pärnus paikneva Hedon SPA juhi Sari Sopaneni hinnangul tuleks samuti tutvustada Eestit väljaspool Tallinna. «Meie spaas on soomlaste osakaal natukene üle 20 protsendi. Aastal 2018 oli meil ainult kolm soomlast vähem kui 2017. aastal, ehk peaaegu täpselt sama palju. Siiski on veel palju soomlasi, kes ei ole kunagi käinud Pärnus või on käinud mitu aastat tagasi ja kelle silmis Pärnu imago on natukene aegunud,» ütles Sopanen.

Üle pika aja MATKA messil kohal olnud Eesti Maaturismi esindajad osalesid messil soovist Soome turistide arvu languse valguses ise ennast reklaamida. «Väga tore oli ajakirjanikele ja edasimüüjatele suunatud eestlaste korraldatud pressisündmus koomik Antto Terrase etteastega,» ütles Eesti Maaturismi nõukogu esimees Anneli Kana.

Messi raames ilmus Visit Estonia eesvedamisel ajalehe Baltic Guide numbris ligi 50 000 tiraažis kuus lehekülge artikleid Eesti kohta: meie sündmustest, toidust ja sihtkohapärlitest. Lisaks avaldati visitestonia.com keskkonnas Soome lõpptarbijale spetsiaalselt MATKA-teemalisi artikleid ning postitati soomekeelsesse sotsiaalmeediasse kohapealt tehtud kajastusi ja intervjuusid.

MATKA turismimess toimus sel aastal 33. korda. Tegemist on ühe kõige populaarsema sündmusega Helsingi messikeskuses, eelmisel aastal käis messil 68 505 külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles