Valiti Eesti kõige külastajasõbralikum muuseum

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Visit Estonia

25. jaanuaril jagati Eesti Ajaloomuuseumis Maarjamäel taas Muuseumirottide aastaauhindu. EASi turismiarenduskeskuse (Visit Estonia) kõige külastajasõbralikuma muuseumi eriauhinna Rotilõks pälvis Eesti Kunstimuuseum.

Eesti Kunstimuuseum sai tunnustuse aastatepikkuse kultuuriekspordi, hindamatu Eesti maine kujunduse ning edukate 2018. aasta välisnäituste eest. Muuseumi külastas eelmisel aastal 440 000 inimest, mis on alates Kumu avamisest suurim külastajanumber. 32 näitust korraldati Eestis ja kuus välisriikides. Eesti Kunstimuuseumi näitusi välismaal külastas rohkem kui 330 000 inimest.

Visit Estonia näeb turismiturunduse igapäevatöös sageli, kuidas kultuurihuvist saavad reaalsed külastajanumbrid. Eesti Kunstimuuseum on aastaid viinud tippkultuuri piiri taha ja näidanud paljudele hilisematele estofiilidele esimest korda, mis on Eesti. Kultuurihuvist reaalse majanduskoostööni viinud näidetena on tuua mõne aasta tagune lugu, kui siia kutsutud välisajakirjanik tegi loo laulupeost, millest haaras kinni Norra reisibüroo Berg Hansen. Algas järjepidevate kultuurireiside korraldamine Norra koorilauljatele. Samuti teevad Avinurme rahvusliku käsitöö meistrid praegu tuhandeid laastukorve Jaapani ühele tuntumale sisustuskaubamajale – seegi koostöö algas jaapanlaste tutvumisest Eesti rahvusliku käsitööga.

EASi turismiarenduskeskus annab iga-aastasel Muuseumirottide galal eriauhinda muuseumile, mis on peale kogude komplekteerimise ja teadustöö silma paistnud turismi edendamise võtmes. Muuseumirottidest ja turistilõksu mõistest inspireerituna kannab auhind nime Rotilõks, sest hea muuseum on heas mõttes ka turistilõks – meelitab kohale, pakub elamusi, inspireerib vaimustust jagama ja kutsub tagasi. Auhinna kujunduse autor on karikaturist Urmas Nemvalts. 

Visit Estonia eriauhind anti välja seitsmendat korda. Eelmisel aastal oli laureaat Tartu Ülikooli Loodusmuuseum. Varem on selle saanud Seto Talumuuseum, Kumu, kahel korral Eesti Meremuuseumi Lennusadam, Eesti Politseimuuseum ja Eesti Vabaõhumuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles