Meremess algab avatud konverentsiga mereturismist

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Meremuuseum, Merevaade

Eesti Meremuuseum ja «Merevaade» korraldavad 1. märtsil 2019 kella 12-16 Eesti Näituste Messikeskuses toimuva Meremessi raames konverentsi mereturismist.

«Ligi 4000 kilomeetrit rannajoont teeb Eestist tugeva mereturismipotentsiaaliga sihtkoha, kuid tuuled ei puhu nii, nagu laevad tahavad,» intrigeerib teemat konverentsi moderaator Marko Matvere.

Eesti riik on viimastel aastatel investeerinud miljoneid eurosid väikesadamate võrgustiku arendamisse, et meelitada siia üha enam Läänemerel seilavatest alustest. Sadamate ja infrastruktuuri kõrval on olulised ka tooted ja teenused, mida pakutakse maismaal eriti rahvusvaheliste liinide reisijatele. Selle üle, kuidas lähiriikide turistide huvi hoida ning meelitada siia ka kaugema kandi külalisi, arutlevad Taivo Linnamägi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist, Margus Hunt Tallink Grupist, Valdo Kalm Tallinna Sadamast, Jaano Martin Ots Postimehest ja Lauri Väinsalu Lennusadama jahisadamast.

Mereturismile saab kaasa aidata kultuuriturismiga: tuua Eesti laevandusajalugu targalt tänapäeva ning viia külalisi põnevatele ajaloolistele radadele. Seda illustreerib näiteks Meremuuseumi ja Thetis Ekspeditsioonide retk admiral Bellingshauseni jälgedes, millest räägib muuseumi juht Urmas Dresen. Lodjareisidest siseveekogudes kõneleb Liisa-Lota Kaivo Emajõe Lodjaseltsist. Meremuuseumi teadur Teele Saar viib kuulajad tagasi aurulaevade ajastusse. Teema võtab kokku Tarmo Kõuts.

Konverents toimub 1. märtsil kell 12.00-16.00 Eesti Näituste Messikeskuse B-halli konverentsisaalis Pirita tee 28, Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles