Rahvas nördinud: lennufirmade seksistlikud reeglid ületavad igasuguseid piire

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Lennufirma Virgin Atlantic andis teada, et muudab lõpuks reegleid, mis puudutavad naissoost lennusaatjaid.

Naislennusaatjad ei pea enam tööle tulema meigitult, lisaks võivad nad nüüd soovi korral pükse kanda. Muudatuste tegemisel võttis lennufirma arvesse töötajate soove ja ettepanekuid.

Varem pidid kõik Virgin Atlanticu naislennusaatjad kasutama ripsmetušši, punast huulepulka ja põsepuna. Sarnased reeglid on oma töötajatele kehtestanud ka teised lennufirmad, näiteks Qantas käsib lennusaatjatel samuti ripsmeid ja huuli värvida, British Airwaysi nõuded on aga veelgi rangemad: huulepulk ja põsepuna on täiesti möödapääsmatud, lisaks tuleb säilitada kaunis kulmukaar ja katta naha ebatasasused.

Seega on Virgin Atlanticu reeglimuudatus küll väike, kuid teretulnud samm. Enne uudise avalikustamist polnud paljud reisijad aga üldse teadlikudki sellest, et sellised reeglid üldse kehtivad, mistõttu sotsiaalmeedias levib pahameelelaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles