6 parimat kohta Eestis, kus talvist piknikku pidada

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Piknikul ei pea käima ainult suvel. Eesti talvine loodus on imeilus ja suurepärane mõte on ühendada jalutuskäik looduses maitseelamusega värskes õhus. Talvine piknik teeb põsed punaseks, loob reipa enesetunde ning paneb silmad särama.

Paki kaasa paar pleedi, termos kuuma teega ja toidukorv ning asu teele. Kui oled leidnud sobiva koha, tee üles lõke ja tunneta kõigi oma meeltega talvist rahu ning looduse ilu. Puhka Eestis jagab oma lemmikpaiku lumise pikniku pidamiseks.

Riisa õpperada Soomaa Rahvuspargis

Õpperada on sobiv seiklus kogu perele ning läbitav nii noorematele kui vanematele matkajatele. Rajal on kaheksa puhkekohta ja vaatetorn ning piknikukohale viiv tee on kättesaadav ka lapsevankri ja ratastooliga.

Meiekose õpperada Soomaa Rahvuspargis

Maaliline rada viib mööda Raudna ja Tõramaa jõe kallast ja suundub muinaskülla, kus saab uudistada kiviaja inimese elu-olu. Rajal asuvad mitmed puhkekohad, kus saab lõket teha ja kaasavõetud võileibu nautida.

Leemeti−Õngu matkarada

See 11-kilomeetri pikkune matkarada asub Hiiumaa läänepoolsel küljel ning kulgeb üle luitemaastiku. Ujuval platvormil saab jalgu puhata, kaasavõetud einet nautida ja linde jälgida.

Koigi raba matkarada

Matkarada Saaremaa suurimas rabas kulgeb 4,8 kilomeetri pikkuselt läbi soo ümber Pikkjärve. Raja äärde jääb üheksa meetri kõrgune vaatetorn ning järveäärsel vaateplatvormil saab jalgu puhata ja pidada väikese pikniku.

Elva Väike Väerada

Väike Väerada saab alguse Elva raudteejaama juurest ning on kolme kilomeetri pikkune. Selle matkaraja teevad eriliseks puuskulptuurid, mille inspiratsiooniallikaks on Eesti rahvaluule ning valmistajaiks kohalikud kunstnikud.

Pääsküla raba loodusõpperada

Pääsküla raba kohta öeldakse, et see on raba linna keskel. Kahe kilomeetri pikkune lühem rada on tervenisti läbitav lapsevankri ja ratastooliga. Nelja kilomeetri pikkune loodusõpperada kulgeb läbi metsa, üle kanalite ja allikate. Siin on ka kümne meetri kõrgune vaatlustorn, kus saab jalgu puhata. Kuigi lõket siin teha ei tohi, võib mõnusa pikniku ikkagi pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles