Soovitused algavaks nädalavahetuseks: Eesti esimene sündmusnäitus, ahvatlev Pärnu spaanädal ja müstiline ERMi ÖÖ

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Algaval nädalavahetusel pakuvad tavapärasest põnevamaid elamusi kaks Eesti tuntumat muuseumi. Spordifänne rõõmustab talvefestival Valgehobusemäel ja suvehooajaks saab hakata valmistuma Pärnus.

Valimiste järel ilmuvast uudisvoost saab võtta pausi ning vaadata kõike hoopis ajalooliselt positsioonilt. Eesti Ajaloomuuseum kutsub Eesti esimese sündmusnäituse «Vali parem minevik!» raames läbi elama viit päeva 1992. aastal, viies külastaja tolle aja naistepäeva, krooni tuleku aega ja Rock Summerile ning pakkudes võimalust osaleda esimese taasiseseisvusmisaegse Riigikogu ja presidendi valimistel. Mida toona lubati ja tehti, et valimisi võita? Põnev võimalus pühkida tolm isiklikult ajaloolt ning arutleda, mis kõik on või siis hoopiski pole muutunud. Ekskursioonid toimuvad reedest pühapäevani kindlatel kellaaaegadel koos giidiga. Igal laupäeval saab sündmusnäituse raames kohtuda inimestega, kes olid ise 90ndatel sündmuste keerise keskmes. Ekskursioonide stsenarist on Eero Epner ja lavastaja Ain Mäeots.

ERM Tartus astub sel nädalal hoopiski ajaloolisest positsioonist välja, muutudes kõige kaasaegsemaks festivalipaigaks. 16. märtsil esinevad heli- ja videvikufestivalil ERMi ÖÖ muusikud Eestist, Soomest, Islandilt ning Ühendkuningriigist. Kuulamisele-nautimisele tuleb parim pop- ja eksperimentaalne elektrooniline muusika. Teiste hulgas on kohal Soome laulja Lau Lau, kelle heliplaati on ajakirjanduse poolt nimetatud maailma 50 parima hulka kuuluvaks ja kontserti «maailma raputavaks». Eesti artistidest esinevad Weekend Guitar Trio, Erki Pärnoja, meisterjaan, Mick Pedaja ja Orelipoiss.

Valgehobusemäel toimub talvefestivali raames pika traditsiooniga 19. Albu suusasõit. Samal ajal toimuvad Eesti meistrivõistlused lumelaua- ja mäesuusakrossis. Festivali ajal on avatud Suusarestoran.

Pärnu avab 17. märtsil 24. märtsini kestva spaanädala. Ahvatlevad pakkumised hõlmavad lõõgastavaid protseduure, trallimist perega veekeskustes ja spordiklubide näidistunde. Paketid on kombineeritud heade majutuspakkumistega.

Allikas: Puhka Eestis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles