Suurem osa eestlasi eelistab suusatada Soomes

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Val Thorens koos kõrvalasuvates orgudes paiknevate suusakeskustega moodustab Euroopa suurima suusaregiooni, ent eestlased eelistavad suusatamiseks Soome ja Rootsi mäenõlvu.
Val Thorens koos kõrvalasuvates orgudes paiknevate suusakeskustega moodustab Euroopa suurima suusaregiooni, ent eestlased eelistavad suusatamiseks Soome ja Rootsi mäenõlvu. Foto: AFP/SCANPIX

Reisifirma Estravel kinnitusel on kõige populaar­semad suusareiside sihtkohad eestlaste seas Soomes Himos ja Tahko ning kaugematest paikadest Austria suusakeskused.



«Himose eeliseks on hind, lähedus Helsingile, kõigile sobiva raskusastmega nõlvad. Eks oma rolli mängib ka tuntus – Himos on eestlaste esimene eelistus olnud juba aastaid,» selgitas reisifirma Estravel turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu.

Populaarsuselt teine, Tahko, on Rüütsalu sõnul multifunktsionaalne suusakuurort. Sealt leiab lisaks suusatamisele mitmeid erinevaid tegevusi – näiteks safarid mootorkelguga, hobutalli koos ratsutamiskeskusega ja veekeskuse koos ujumisvõimalustega.

Lähiriikidesse autoga

Kaugematest sihtkohtadest on suusareise vahendava ettevõtte andmetel esirinnas Austria – näiteks Mayrhofen, Saalbach, Söll – ning teisele kohale platseerub Prantsusmaa, täpsemalt Méribel, Chamonix ja Morzine.

«Kokkuhoidlikule sobivad hästi pisemad ja odavamad suusakuurordid nagu Bansko ja Borovets Bulgaarias. Eelarve on eriti tähtis juhul, kui reisida perega, ning sellekski sobivad mõlemad hästi – korraldatud on nii päevahoid kui ka tasemel suusaõpe,» kirjeldas Rüütsalu.

Rüütsalu möönis, et pered eelistavad üldjuhul lähemal asuvaid kuurorte ehk Soomet, Rootsit ja Norrat, kuna sinna saab oma autoga, millega reisimine pisemate lastega on kindlasti mugavam kui näiteks lennuki, bussi ja rongiga.

«Suuremad Euroopa kuurordid on eelkõige meelispaigad lumelauduritele, suuremate lastega peredele ja juba kogenud suusahuntidele. Lumelauduritele meeldivad suuremad ja kõrgemad kuurordid juba seepärast, et seal on väga head off-piste rajad ehk nõlvad, kuhu ei ole suusaradu sisse sõidetud ja lumelaud libiseb puuderlume peal,» nentis Rüütsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles