Gran Canaria tervitab külalisi õites mandlipuudega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gran Canarial Tejedas tähistatakse 31. jaanuaril ja 1. veebruaril mandlipuude õitsemist ja kevade saabimist. Linnake pakub rikkalikku kultuuriprogrammi, kohalikke hõrgutisi ja käsitööd.
Gran Canarial Tejedas tähistatakse 31. jaanuaril ja 1. veebruaril mandlipuude õitsemist ja kevade saabimist. Linnake pakub rikkalikku kultuuriprogrammi, kohalikke hõrgutisi ja käsitööd. Foto: VG Nett
Gran Canarial Tejedas löövad jaanuari lõpus, veebruari alguses õitsele mandlipuud. Selleks ajaks kasvab inimeste arv linnakeses enam kui viiekordseks, külalised kogunevad osa saama kevade saabumisest ja selle auks korraldatud pidustustest.

Fiesta del Almendras en Flor ehk pidu mandlipuude õitsemise tähistamiseks on noorte väljamõeldis. Kui mäenõlvad õitest roosaks värvunud, on Kanaaridel õhus tunda kevadet ning südamesõbra otsingud ja kohtamised saavad hoo sisse, kirjutas VG Nett.

Lisaks romantikale meelitab Las Palmasest 43-kilomeetri kaugusel Tejedas korraldatav pidu kultuuriprogrammi, kohalike hõrgutiste ja käsitöölaatadega. Kuid eelkõige on pidustuste keskmes mandlipuu, mille viljadest valmistatud tooteid müüakse teistelgi saartel.

Magusasõpradel tasuks meelde jätta sellised maiuste nimed nagu Mazapán de Terjeda ja Bien me sabe.

Suuremad pidustused toimuvad 31. jaanuaril ja 1. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles