Omnibuss viib loodushuvilised Lapimaale

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduse Omnibussi reisiseltskond Soomaal Valgerabas.
Looduse Omnibussi reisiseltskond Soomaal Valgerabas. Foto: Liisi Seil/Sakala
Loodushuvilisi nädalavahetustel mööda Eesti kauneid kohti vedanud Looduse Omnibuss sõidab sel korral hoopis välismaale ja viib reisiseltskonna külla Lapimaa piiril elavale Soome loodusfotograafile Hannu Hautalale.

Omnibussi vedav Jaan Riis ütles, et kuigi piiri taga on käidud ka varem, on välismaale sõit Looduse Omnibussile siiski erakordne.

Neljapäevase reisi ajal matkatakse Oulanga rahvuspargi loodusradadel, tõustakse Iivaara mäele, kust avaneb kaunis vaade Venemaale, ning nauditakse koos Hautalaga Kuusamo talve. Kui veab, saab näha ka virmalisi.

Soome sõidetakse väikebussiga, milles on ruumi 18-le inimesele, niiet kindlatel huvilistel tasub kiirustada. Minek tuleb ruttu otsustada ka seetõttu, et väljasõit Rahvusraamatukogu eest on juba sel laupäeval kell 6.45. Tagasi Tallinnas ollakse teisipäeva keskööks.

Sõidu hind koos ööbimise, söögi ja saunaga on 3500 krooni inimese kohta.

Lisainfot saab veebilehelt www.looduseomnibuss.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles