Käsipagasisse sobivad tooted on kuni 750 protsenti kallimad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukisse ei tohi käsipagasis viia vedelikke üle 100 ml pakendites.
Lennukisse ei tohi käsipagasis viia vedelikke üle 100 ml pakendites. Foto: SCANPIX

Suurbritannia lennujaamades maksavad reisisuuruses ehk 35 ml suurused hügieenitarbed kuni 750 protsenti milliliitri kohta rohkem kui tavasuurustes tooted, selgus värskest uuringust.

Näiteks 500 ml pudelis suuvesi maksis kolm naela, aga reisisuuruses 35 ml pudeli eest küsiti 1,05 naela, mis teeb milliliitri kohta hinnavahe 400 protsenti, vahendas The Telegraph.

385-460 protsendised hinnavahed ilmnesid ka juuksetoodete ja dušigeelide puhul. Aga kui Dove'i deodorandi 150 ml variant maksis ühe naela, siis 35 ml pudeli eest küsiti suisa 1,99 naela, mis teeb hinnavaheks 750 protsenti.

The Telegraphi tarbijauudiste toimetaja Nick Trend ütles, et lennujaamad on teinud üle 100 ml pakendites vedelike käsipagasisse kaasa võtmise keelust tõelise äri ja mõned lennujaamad teenivad suuri summasid ka ühekordseid suletavaid kilekotte müües.

Trend soovitab enne selle peale mõelda enne reisile minekut ja kodus ise vedelikud kuni 100 ml pudelitesse ümber valada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles