Jooksusõbrad jäävad lubatud tasuta merereisist ilma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki kinkekaart, mida jagati sügisjooksul osalejatele.
Tallinki kinkekaart, mida jagati sügisjooksul osalejatele. Foto: Andres Haabu / Postimees

Paljud mullu septembris Tallinna sügisjooksul osalenud jäävad ilma Tallinki poolt lubatud tasuta reisist, sest igasse kuusse oli ette nähtud vaid teatud arv kohti jooksjate jaoks.

«Soovisin juuli lõpus reserveerida kruiisi Stockholmi. Kuigi Tallink väitis, et vabu kohti ei ole ega juurde ei tule, siis soodustuseta pileteid ehk täishinnaga pileteid oli igati vabalt saada,» rääkis 30-aastane Marina. Kuigi kinkekaardil on märge, et «kohtade arv on piiratud», siis naise sõnul on eksitav väita, et «vabu kohti juurde ei teki», kuna see tähendanuks kõikide täishinnaga piletite kindlat väljamüüki.

«Mainida maksab vast veel teisi kitsendavaid piiranguid, näiteks reisi võimalikkus Stockholmi suunal üksnes argipäevadel, mis ei lase töötaval inimesel varakult kruiisi reserveerida (seoses reeglina tööandja poolt nõutava puhkuseplaani eel-kooskõlastamise vajadusega). Üldkokkuvõttes mõjub selline käitumine jooksumaratonil osalejate ootuste petmisena,» leidis naine.

Seda, et sügisjooksu kinkekaardiga Rootsi enam sõita ei saa, öeldi ühele teisele Postimehe lugejale juba juuli keskel. Kui ta eelmise nädala alguses soovis seda kaarti kasutada Helsingisse sõiduks, siis selgus, et ka need kohad on täis. Ka üllatas teda, et Helsingisse sõiduks saab kinkekaarti kasutada vaid neljal päeval nädalas. Samas kui maijooksul sarnaseid kinkekaarte jaganud Viking Linel puuduvad sellised piirangud ning reisile pääseb ka paaripäevase etteteatamisega.

Piiratud arv kohti igal väljumisel

«Loomulikult me saame inimestest aru, et nad soovivad suvel neid (kinkekaarte – toim.) kasutada, aga  te saate aru, et kui kogu see kinkekaartide hulk on jäetud suveks, siis tahes-tahtmata jäävad need piirangud ette,» selgitas Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne. «Me soovime eelisjärjekorras siiski piletiga reisijaid oma laevades tervitada,» lisas ta.

Ta selgitas, et kinkekaartide kasutamisele on seatud ette arvulised piirangud, kui palju neid ühel reisil saab kasutada. «Kui need kohad on otsa saanud, siis on need otsa saanud,» kinnitas ta. Tallinki esindaja sõnul on kinkekaardi kasutamise reegli kirjas nii kaardil endal kui ka laevafirma kodulehel ja mingit üllatust inimeste jaoks olla ei tohiks. «Mul on väga kahju, kui inimesed on pahased. Samas ma rõhutan, et 12 kuud on piisavalt pikk aeg, et neid kaarte kasutada,» toonitas Lääne.

Lisatasu eest saab reisile

Kuigi kinkekaartide kohad nii Helsingisse kui Stockholmi on selleks aastaks täis, saab neid kaarte Lääne sõnul siiski kasutada.

«Kui muidu see kaart Tallinn- Stockholmi liinil kehtis B-klassi kajutile, siis saab sellega teha A-klassi kajuti broneeringu, makstes juurde,» selgitas Lääne. Ta lisas, et hoolimata lisatasust tuleb selline reis tavahindadega võrreldes siiski märgatavalt odavam.

Ka tänavusel sügisjooksul osalejad saavad Tallinkilt sarnase kinkekaardi ning ka nende kaartide puhul kehtivad Lääne sõnul samad reeglid. «Soovitame nendega reisi varakult ette broneerida, mitte jätta seda viimasele momendile, sest igasse kalendrikuusse on broneeritud teatud arv kinkekaardi kohti.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles